Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ένα τρελλό τρελλό τζιτζικοπάρτυ!

Χθες ξεκινήσαμε με τη Λένα να οργανώνουμε και να σχεδιάζουμε το πάρτυ για τα δεύτερα γενέθλια του Γιώργη και συνειδητοποίησα ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και ακόμη χρωστάω την ανάρτηση για το πάρτυ των πρώτων γενεθλίων με θέμα... το τζιτζίκι! Και γιατί τζιτζίκι? Γιατί αφού γεννήθηκε ο... μπούμπης όπως μέχρι τότε τον φωνάζαμε, απέκτησε μια λατρεία για το τραγούδι "Τζιτζίκια" που του τραγουδούσε η Μάν(ι)α κι απ' το πολύ το "τζι και τζι και τζι" του έμεινε και τον φωνάζουμε ακόμη και σήμερα τζιτζίκι!!!

Άλλωστε ο χώρος που θα κάναμε το  πάρτυ, ο κήπος της γιαγιάς στο Λαγονήσι ήταν ιδανικός και απόλυτα ταιριαστός!!! Το επόμενο βήμα λοιπόν ήταν να αναθέσω την "επικίνδυνη αποστολή" εκτυπώσιμα τζιτζικοπάρτυ στην (έμπειρη πια με μένα που έχει μπλέξει) φίλη Ειρήνη του LifestoryPrints. Ομολογώ ότι με ελάχιστες παρεμβάσεις από πλευράς μου, μεγαλούργησε. Φτιάξαμε πρόσκληση και αφισάκι καλωσορίσματος, ετικέτες για τα μπουκαλάκια, toppers για το finger food, banner με το όνομα, σημαιάκια για καλαμάκια, καπελάκια και ευχαριστήρια tags για τα δωράκια των καλεσμένων μας. Και εννοείται όλα με χαμηλό κόστος εντός του budget που είχα στο μυαλό μου για το πάρτυ:


Επίσης μας σχεδίασε στάμπες για μπλουζάκια που στη συνέχεια τύπωσε σε ύφασμα και έραψε η σούπερ Μάν(ι)α που φόρεσε και ο Γιώργης και ο αδερφός του, απλά λόγω ψύχρας τους τα έβαλα πάνω από τα μπουφάν και ήταν λίγο σαν ανθρωπάκια της Michelin! Επιπλέον, με τη βοήθεια της (μόνιμης συμμάχου σε κάτι τέτοια) συννυφάδας Ράνιας και των κοριτσιών μας, φτιάξαμε για όλους (μικρούς και μεγάλους καλεσμένους) photo props - κεφάλια εντόμων με κεραίες. Η σούπερ Ράνια φρόντισε και για την πινιάτα τζιτζίκι που έδεσε τέλεια με το υπόλοιπο σκηνικό. Ομολογώ ότι ο κήπος της τζιτζικοπρογιαγιάς ήταν ιδανικός και σίγουρα χάρισε πολύ στο όλο στήσιμο του πάρτυ τι λέτε κι εσείς;  


Για το φαγητό αλλά και το γλυκό επιστρατεύτηκε η βοήθεια της σούπερ Μάν(ι)ας κι έτσι φτιάξαμε: σουφλέ ζυμαρικών, κοτομπουκιές σπιτικές, μπιφτεκάκια, σουβλάκια λαχανικών. Η τζιτζικοπρογιαγιά έφτιαξε τη γνωστή της σπανακοτυρόπιτα και ο σούπερ μπαμπάς (μου) ανέλαβε να ψήσει πίττες και κρέας στην ψησταριά για όλα τα μικρά και μεγάλα ζουζούνια του πάρτυ! Η τούρτα ήταν η κλασσική οικογενειακή συνταγή και είχε σχήμα άσσου αφού ήταν τα πρώτα γενέθλια! Γύρω γύρω χρωματίσαμε καρύδα πράσινη και την απλώσαμε να φαίνεται σα γρασίδι και πάνω στη τούρτα με τα διάσπαρτα μυγδαλάκια σα βουναλάκια από χώμα βάλαμε διάφορα ζουζούνια με ένα χοντρουλό τζιτζίκι πρώτο και καλύτερο Όπως βλέπετε ο εορτάζοντας το καταευχαριστήθηκε:


Για τη διασκέδαση των παιδιών (και όχι μόνο όπως μαρτυράνε τα ντοκουμέντα) επίσης μονόδρομος η επιλογή μας: Παιδικά Γλέντια και η πολυαγαπημένη Φωτεινή σε ρόλο μελισσούλας - φίλης του εορτάζοντα τζίτζικα. Στο ήδη εξαιρετικό πρόγραμμά της, ζήτησα από τη Φωτεινή και ενσωματώσαμε ένα κυνήγι θησαυρού που είχα ετοιμάσει. Είχα κρύψει διάφορα πλαστικά ζουζούνια σε όλο τον κήπο και με τη βοήθεια της μελισσούλας οι ομαδούλες που έβρισκαν τα ζουζούνια τους, έπαιρναν κι από ένα σοκολατένιο γλειφιτζούρι! Ο καθένας κρατούσε σαν αναμνηστικό δωράκι και τα ζουζούνια που είχε ανακαλύψει. Τα πιτσιρίκια τρέχανε πάνω κάτω και ψάχνανε χαρούμενα και γενικά το διασκέδασαν πολύ! Φυσικά δε θα μπορούσε να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με face painting. Ευχαριστούμε πολύ Φωτεινή για όλα όπως πάντα!!! Μετά τη Φωτεινή, εννοείται ότι το γλέντι συνεχίστηκε με σπάσιμο της πινιάτας και πολύ παιχνίδι στον κήπο μέχρι τελικής πτώσης!


Τα δωράκια των καλεσμένων μας, ήταν ανά οικογένεια κι όχι ένα για κάθε παιδάκι και ήταν ένα dvd που μέσα είχε την ταινία Μυρμήγκια αλλά και τα τραγούδια από δύο πολυαγαπημένες θεατρικές παραστάσεις: το Τζιμ το τζιτζίκι και την Ακρίδα που δεν μπορούσε να πει το Ρο. Η δεύτερη ειδικά, φανταστικά τραγούδια με τα οποία στήνουμε ολόκληρα πάρτυ μόνοι μας στο σπίτι! Μετανιώνω μόνο που όταν παρήγγειλα στην Ειρήνη τα εκτυπώσιμα δεν είχα καταλήξει στο δωράκι και δε φτιάξαμε αυτοκόλλητα για τα cd. 


Ο καιρός αν και με λίγη ψύχρα, στάθηκε σύμμαχός μας και περάσαμε μικροί μεγάλοι πολύ όμορφα, παρεΐστικα και με πολλή αγάπη! Νομίζω δε θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερο καλωσόρισμα στην Άνοιξη αν και ήταν μόλις Απρίλης. Δε χρειάζεται και κάτι παραπάνω άλλωστε και ο μικρός εορτάζοντας περιχαρής έτρεχε από αγκαλιά σε αγκαλιά αλλά και από πιάτο σε πιάτο χιχιχιχιχι!

Αχ, ωραία ήταν τώρα που τα θυμήθηκα. Για φέτος έχω διάφορες ιδέες και μεγαλεπίβολα σχέδια και ελπίζω ο καιρός να μου κάνει και φέτος τη χάρη. Πάω να εκτυπώσω τη λίστα οργάνωσης πάρτυ του Ανθομέλι και ξεκινάω, έχω μόνο δύο μήνες η μάνα blogger και δεν ξέρω αν θα προλάβω!!!



17 σχόλια:

  1. πανέμορφο πάρτι!!!!! κι αφού ήταν σε εξωτερικό χώρο όλα ήταν πιο εύκολα για όλους!!
    ποτέ δεν έχω καταφέρει σε κανένα παιδί μου να κάνω κάτι ολοκληρωμένο σε πάρτι ή γιορτή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε καλέ μια ιδέα ειναι όλα. Εσύ που κανεις τόσα θα σκοντάψεις σε ενα πάρτι. Πες ποτε ειναι η πιο κοντινή γιορτή ή γενέθλια και θα το οργανώσουμε παρέα!

      Διαγραφή
  2. καταρχας υπεροχο το παρτυ σας και με το καλο και τα επομενα!θα σταθω αλλου..στο μπουμπη!και μεις ετσι φωναζαμε απο την κοιλιτσα το μικρουλι μας και συνεχιζουμε και τωρα χιχι!ολοι μας "κοροιδευουν"βεβαια...αλλα πολυ χαρηκα που υπαρχουν και αλλοι "τρελοι"γονεις!!!χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α καλά από τέτοια άλλο τίποτα. Η Λένα ήταν ο μπιμπίκος ή μπίμπιξ (εκτός από γοργονίτσα), ο μεσαίος που δεν είχαμε διαλέξει και όνομα μέχρι 6 μηνών ήταν ο μπόμπος άρα νομοτελειακά ο μικρός έγινε μπούμπης χαχαχαχαχα!!!!

      Διαγραφή
  3. Πόσο υπέροχα διοργανωσες ένα τόσο πρωτότυπο θέμα!! Μπράβο σου! Το party favor φοβερή ιδέα!! Ποια λίστα του Ανθομελι και το έχασα, τρέχω και εκεί!!! Φιλιά πολλά ανυπομονώ και για το επόμενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιάννα μου! Ελπίζω ότι το επόμενο δε θα κάνω ένα χρόνο να σας το δείξω χαχαχαχαχα. Η λίστα των κοριτσιών είναι σωτήρια, αποθηκευμένη στα favourites πλέον!

      Διαγραφή
  4. Καταρχήν αν και πολύ καθυστερημένα να τον χαίρεσαι! Χρωστάω να δείξω το πάρτυ του μαχαραγιου από τον Αύγουστο και η ταλιμπανοθλα έχει γενέθλια τέλος του μήνα και δεν έχω ετοιμάσει τίποτα! Παραχαλαρωσα η μπλόγκερ! Το πάρτι σας απίθανο! Ξεχώρισα τα δωράκια για τα παιδάκια, πολύ πρωτότυπο το CD!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το δωράκι ήταν έμπνευση της στιγμής που όμως τελικά εξελίχθηκε πολύ καλά! Μα γι' αυτό την ανέβασα έστω και καθυστερημένη γιατί είπα θα με καταλάβουν οι Blog-ογειτόνισσες, όλες στο ίδιο τρέξιμο είμαστε!

      Διαγραφή
  5. Τι πρωτότυπο θέμα, φανταστικό! Μια χαρά τα οργανώσατε όλα, μέχρι και πράσινη καρύδα για γκαζόν είχατε :-) Και του χρόνου! Ποιου χρόνου δηλαδή.. του διμήνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμα έχεις κήπο έστω και της γιαγιάς ποιος στην χάρη σου!!Πόσο μου αρέσουν τα εξωτερικά πάρτι δεν λέγεται!Και τα έφτιαξες όλα τέλεια και ταιριαστά!Πάρα πολύ όμορφα όλα.Να το χαίρεσαι το παιδάκι σου,γερός και δυνατός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ αγαπημένος ο κήπος της γιαγιάς μου όντως και ιδανικός για παιδιά γιατί ο παππούς μου τον είχε φτιάξει για μένα και τον αδερφό μου. Έχει μέχρι και δεντρόσπιτο και νιώθω πολύ τυχερή που η γιαγιά τον κρατάει και τον χαίρονται και τα πιτσιρίκια μου και οι φίλοι τους μετά από μένα και τον αδερφό μου!

      Διαγραφή
  7. τι ομορφο το παρτι σας!! Τον ζηλεψα τον κηπο σας!!! Χρόνια πολλα στον κουκλο τζιτζικα σας Μαριαλενα μου!! Πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπα και στη Λαμπρινή παραπάνω τον αγαπώ απλά αυτόν τον κήπο!!!! Φιλιά πολλά Ελπίδα μου!

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίο πάρτυ, και πολύ πρωτότυπο το θέμα. Μου άρεσε απίστευτα η ιδέα της τούρτας. Να δούμε με τοκαλό , τι θα ετοιμάσεις για φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα credits για την ιδέα της τούρτας (γρασίδι, χώμα κλπ.) ανήκουν στη σούπερ Μάν(ι)α. Εγώ απλά της είπα τον προβληματισμό μου, πώς δηλαδή θα κάνουμε μια τούρτα γεμάτη ζωύφια που να μην είναι σιχαμένη και .... ταταταν! Α και για φέτος έχω ωραίες ιδέες, θα τα λέμε και θα δείτε χιχιχιχι!

      Διαγραφή
  9. τι ομορφο θεμα, επιτελους να ξεφυγουμε απο τα συνηθισμενα. . μου εδωσες τροφη για ιδεες

    ΑπάντησηΔιαγραφή