Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Οικογενειακές Ιστορίες - Η Πολυάννα περήφανη κόρη!

Από πάντα τη θυμάμαι με ένα πλεκτό στο χέρι. Το πρώτο αγαπημένο ρούχο, το κόκκινο πουλόβερ που ακόμη φοράω, είναι από τα δικά της χέρια. Το πρώτο μπλουζάκι με έξω την κοιλιά των εφηβικών μου χρόνων επίσης. Κάθε είδους κατασκευή και χειροτεχνία, την τραβάει χρόνια τώρα σα μαγνήτης. Κεριά, Ντεκουπάζ, Πλέξιμο, Κέντημα, Ράψιμο, Φελτ, Κόσμημα και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Για χαλάρωση, για χόμπι, για να περνάει η ώρα όσο περίμενε εμένα και τον αδερφό μου σε προπονήσεις, μαθήματα κλπ.  
Στην πορεία, το χόμπι μπλέκεται με το επάγγελμα, μιας και λαμπάδες σαν τις δικές της δύσκολα έβρισκε να βάλει στο μαγαζί ο καλός της (και μπαμπάς μου). Από το άγχος και την πίεση για όλα όσα «έπρεπε» να φτιάχνει, σχεδόν ξεχνάει την ευχαρίστηση που μέχρι τότε αντλούσε από όλα αυτά κι αφήνει τα πλεκτά της μισοτελειωμένα. Και κάπου εκεί, μαζί με την κρίση που μπήκε στη ζωή της και την έκανε άνω κάτω, ήρθαν και τα κουρελάκια... Εκείνη, που με πλήρωνε στο δημοτικό για να ράβω ότι κουμπί ξηλωνόταν γιατί ήταν το χειρότερό της, τώρα ξαφνικά έχει ερωτευτεί τη ραπτομηχανή. Και φυσικά, φτιάχνει αριστουργήματα! Λίγο σπρωγμένη από την κρίση που λέγαμε και πολύ περισσότερο από την αγάπη που ανέπτυξε γι’αυτό έκανε για ακόμη μια φορά «στροφή» στην καριέρα της και πλέον διδάσκει αποκλειστικά Πάτσγουορκ.

Και επειδή όπως με όλα όσα κάνει, στοχεύει ψηλά (και τα καταφέρνει), αυτή τη βδομάδα εξέδωσε και το πρώτο της βιβλίο, το πρώτο στα ελληνικά για το Πάτσγουορκ & το Quilting!


Καλωσορίσατε, στη φωτεινή πλευρά της ..... μαμάς μου!!! Πέρα από το πόσο μαμμόθρεφτο είμαι όπως πολλάκις σας έχω δηλώσει (που είμαι πολύ), δεν μπορώ παρά αντικειμενικά να της βγάλω το καπέλο! You did it για ακόμη μια φορά - Είμαστε όλοι μας πολύ πολύ περήφανοι για σένα!
  • Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο όπως και τους χώρους στους οποίους θα διατίθεται θα ακολουθήσουν σε επόμενο ποστ, μαζί φυσικά με διαγωνισμό. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο της φετινής Χειροτεχνικά, την Παρασκευή 23/10/2015 και ώρα 19:30. 
  • Το Πάτσγουορκ είναι μια μορφή χειροτεχνίας τόσο παλιάς αλλά και τόσο καινούριας ταυτόχρονα, η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Φέτος ιδρύθηκε και ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ (www.papalomatoudes.gr ). Περισσότερα  μπορείτε να δείτε και στη σελίδα μας στο FB Και στην Ελλάδα αγαπάμε το Πάτσγουορκ αλλά και στο blog της συγγραφέως και μαμάς μου βεβαίως βεβαίως!

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ, το χαιρόμαστε οικογενειακώς αυτές τις μέρες!!!

      Διαγραφή
  2. Πόσο ζηλεύω τις γυναίκες σαν την μαμά σου! Αξιοθαύμαστη!!! Πολλά μπράβο, πάρα πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο σπουδαίο είναι που είσαι περήφανη κόρη μιας πανάξιας μαμάς!!!!! Πάντα έτσι να είστε...είναι τόσο μα τόσο όμορφο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Τιτίκα μας, νομίζω μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε :)

      Διαγραφή
  4. Τώρα κατάφερα να διαβάσω την ανάρτηση! Πολλά συγχαρητήρια στη μαμά σου! Καλοτάξιδο το βιβλίο της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Δε φαντάζεσαι πόσο τη χαίρομαι και την καμαρώνω!

      Διαγραφή