Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η Πολυάννα μαμά - η ελίτσα μεγαλώνει :-)

Η Λένα από μηνών ακόμη έβγαλε μια ελίτσα χαμηλά στη μέση. Κρυβότανε στην πάνα η ελίτσα και σε κάθε αλλάγή, μπανάκι ή μασαζάκι της έδινα κι ένα φιλί. Η Λένα μεγάλωνε κι η ελίτσα όλο και ανέβαινε πιο ψηλά. Προχθές στις επιδείξεις του κολυμβητηρίου, συνειδητοποίησα πώς η ελίτσα έχει φτάσει στην ωμοπλάτη της, πόσο μεγάλωσε η γοργονίτσα μας....

Την κοιτούσα από τις κερκίδες με καμάρι να περιμένει τη σειρά της, να μιλάει με τους φίλους της αλλά και να μας ψάχνει με το βλέμμα. Δεν το πίστευα όταν την άκουσα να λέει δυνατά το όνομά της στο μικρόφωνο - ενώ εγώ περίμενα πώς θα ντραπεί και θα το πει μέσα από τα δόντια - και φυσικά βούρκωσα την ώρα που την είδα να κολυμπάει με τη σανίδα της κι ας μην κολυμπούσε ευθεία! Έλαμψα μαζί της όταν όλο χαρά μου έδειξε το μετάλλιό της  και γέλασα όταν μου είπε ότι πια είναι αληθινή γοργόνα!!!

Και σήμερα, πήγα και την έγραψα στο Νηπιαγωγείο!!! Της το είπα το πρωί πριν φύγει για τον παιδικό και γούρλωσε τα μάτια της όλο χαρά! "Στο κανονικό σχολείο θα με γράψεις μαμά? Το μεγάλο, στην πλατεία? Τέλεια!!!!" 

Πέρασα την πόρτα του νηπιαγωγείου, χάζεψα λίγο τη μικρή παιδική χαρά και το κηπάκι στην αυλή κι όσο περίμενα τη σειρά μου για την εγγραφή έριξα μια κλεφτή ματιά στην τάξη της. Και σκέφτηκα το Σεπτέμβρη που ο χώρος θα γεμίσει παιδάκια και φωνούλες που θα κάνουν την αρχή τους στο μεγάλο κανονικό σχολείο όπως λέει και η Λένα όλο χαρά. (Μετά βέβαια σκέφτηκα τα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και πόσο εύκολα και γρήγορα τους ψαλιδίζει αυτή τη χαρά αλλά αυτά είναι για άλλο ποστ). Την έγραψα όλο συγκίνηση και έδωσα ραντεβού το Σεπτέμβρη με τις νηπιαγωγούς :-) Κάτι τέτοιες ώρες που συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα μεγαλώνουν μου έρχεται πάντα στο μυαλό αυτό το ποστ της Άσπας. 960 Σάββατα και ήδη έχουμε περάσει κάποια. Έχοντας δε τώρα και το μωρό, ξαφνικά η Λένα έγινε η μεγάλη ενώ τώρα κλείνει μόλις τα 5 και το Σεπτέμβρη θα πάει απλώς νήπιο. Κι όμως για κείνη είναι το πρώτο σκαλοπατάκι στην πορεία της να μεγαλώσει. Κι εμείς θα είμαστε εκεί να τη στηρίζουμε και πάνω απ'όλα να την καμαρώνουμε. Καλή αρχή γοργονίτσα μας!!!

Στα πρακτικά τώρα. Σε περίπτωση που κι εσείς θέλετε να κάνετε εγγραφή στο νηπιαγωγείο καταρχήν βιαστείτε γιατί τελειώνουν την Παρασκευή :-) Επίσης να ξέρετε ότι χρειάζεστε τα εξής: 

α) Πιστοποιητικό γέννησης που να έχει εκδοθεί τους τελευταίους 3 μήνες 
β) Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού για να ελεγχθούν τα εμβόλια
γ) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ συμπληρωμένο από παιδίατρο 
δ) Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας
ε) Υπεύθυνη Δήλωση (σας τη δίνουν στο νηπιαγωγείο) στην οποία αναφέρετε όλους όσους θα έχουν δικαίωμα να πάνε το παιδί στο σχολείο ή να το πάρουν από το σχολείο. 

3 σχόλια:

  1. Καλή αρχή στο γοργονάκι μας!!
    Να είναι γερό και να πηγαίνει στο σκολείο με χαμόγελα και όρεξη!!

    Φιλί μεγάλο και σβουρηχτό!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη αρχη στο μαθητουδι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το καλό! Πάντα να έχει μάτια γουρλωμένα από χαρά... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή